Winter Informatie

Proef de winterbeleving van Fitál Vakanties


Inclusief langlauf- & wandelbegeleiding

Wat klanten van Fitál Vakanties bijzonder waarderen is dat altijd wandelbegeleiding inclusief is en bij diverse reizen zelfs ook langlaufbegeleiding en skibegeleiding! De begeleid(st)er geeft u tips, neemt actief deel aan de tochten en staat klaar voor al uw vragen.

Sneeuwzeker op wintersport

Wintersport hoort een sportieve vakantie met sneeuw te zijn. Het liefst veel sneeuw! Bij alle wintersportvakanties is er een bus ter plaatse aanwezig, vaak is dit de 'eigen'Fitál-bus en soms een lokale (ski)bus. Ligt er op uw bestemming niet voldoende sneeuw, dan rijden we naar een ander dal, berg of streek waar wel volop sneeuw ligt. Zo is uw wintersport bijna zeker gegarandeerd van sneeuw.

Wandel- en langlaufvakanties

De wandelaars en langlaufers worden dagelijks begeleid door vakkundige Nederlandse begeleiding. Het wandelen en langlaufen wordt daarbij –afhankelijk van de groepsgrootte- afgewisseld. De gemiddelde wandel- en langlauftochten zijn zo’n 3 ½ tot 4 uur per dag. Langlaufervaring en een basis conditie zijn nodig. Nog geen langlaufervaring? Reserveer dan een vakantie waarbij langlaufles wordt gegeven.

Nordic Walking

Deze techniek is voor iedereen geschikt ook een gezonde sport. Maar liefst 90% van de spieren worden gebruikt, daarnaast verruimt het rechtop lopen de ademhaling en door het (op de juiste) manier bewegen van armen en benen ontstaat er een veel betere bloedcirculatie en het ontlast de botten zoals knieën en heupen door het gebruik van de stokken. Een basis conditie is nodig, want u wandelt (afhankelijk van het niveau) zo'n 2 tot 4 uur per dag.

Skiën

De skiërs worden dagelijks bijgestaan door vakkundige Nederlandse skibegeleiding. Onze begeleiders geven u graag tips en adviezen ten aanzien van de benodigde technieken maar geven géén skiles.
Ski-ervaring is noodzakelijk
Eventuele skilessen kunt u ter plaatse bij de skischool reserveren.

Loipen en liftpassen

Het onderhoud van loipen, pisten en liften kost veel geld. Hiervoor wordt in sommige gebieden loipengeld gevraagd. Bij gebruik van liften en gondels moet rekening gehouden worden met een dag- of weekpas. Deze kosten zijn niet bij de reissom inbegrepen en dient u ter plaatse te voldoen.

Fietsen onder de winterzon

Heerlijk fietsen in een aangenaam klimaat? Dat kan! Ook in de wintermaanden organiseert Fitál Vakanties mooie fietsreizen. Ontdek het achterland van de Costa Blanca of geniet van het mooie kustgebied van de Algarve.

Uw programma

Bij alle wintersportvakanties is er een bus ter plaatse. Bij de meeste reizen is dit de "Fitál"-bus, maar soms kan dit een lokale touringcar of skibus zijn die de transfers verzorgen, zodat de omschreven dagprogramma's altijd kunnen worden uitgevoerd.

Op de eerste en laatste dag kan het voorkomen dat u samen reist met deelnemers van een andere bestemming.

Afhankelijk van weer/sneeuwomstandigheden kan het noodzakelijk zijn het programma aan te passen of vervangende excursies te maken.

Lessen Langlaufen & Nordic Walking met Ellis Groenendijk

Een aantal van onze wintervakanties worden begeleid door Ellis Groenendijk. Ellis, is gediplomeerd Langlauf- en Nordic Walking instructeur en leert u tijdens de clinics de beginselen en de fijn kneepjes van deze wintersporten. Zodra u het onder de knie hebt, staan er leuke tochten op het programma.

Clinic Nordic Walking inclusief poles en certificaat € 30 p.p.
Clinic Langlaufen gratis (excl. ski's/schoenen)

De clinics zijn bij de onderstaande vakanties:
27/01 8 dgn Fischen - Kleinwalserdal
03/02 8 dgn Fulpmes - Stubaidal
10/02 8 dgn Feldkirch - Vorarlberg
17/02 8 dgn Neukirchen - Grossvenediger
24/02 8 dgn Rodeneck

Meer lezen over Ellis Groenendijk? Klik dan hier.

Uw winterbegeleiders:

Ellis Groenendijk
27/01 8 dgn Fischen - Kleinwalserdal
03/02 8 dgn Fulpmes - Stubaidal
10/02 8 dgn Feldkirch - Vorarlberg
17/02 8 dgn Neukirchen - Grossvenediger
24/02 8 dgn Rodeneck
11/03 8 dgn Lapland

Jan en Romy van Dieren:
27/01 Elbigenalp - Vorarlberg/Lechdal
03/02 Umhausen - Ötztal
17/02 Arzl - Piztal

Dita Vels
27/01 Europa Sportregion Maishofen bij Zell am See

Ada de Munck
17/02 Abtenau - Dachstein

Corrie van der Pluijm
20/01 Matrei Hartje Tirol - Ontmoetingsreis
24/02 Matrei Hartje Tirol - Ontmoetingsreis

Attie de Bruijn
27/01 Arzl - Pitztal

Liever met eigen auto?

Wilt u liever met eigen auto op de wintersport? Dat kan! De 8-daagse wintervakanties van Fitál kunt u met eigen auto maken in plaats van de TopClass touringcar. Ter plaatse maakt u wel gebruik van het programma en de (lokale)bus. Korting: € 100,- pp

Voorwaarden

De minimale deelname van de wintervakanties is 18 personen en de maximale deelname 42 personen. Bij deelname minder dan 18 personen behouden wij ons het recht voor de reis gecombineerd met een andere bestemming uit te voeren.